Geslaagde zaterdag-aftrap

Met ingang van het nieuwe werk-schooljaar vieren we wekelijks op zaterdagavond de eucharistie. Met een geslaagde Startzaterdag als aftrap.

Net zoals in de joodse traditie openen we met de avondviering de zondag. We volgend daarom ook de ‘gewone’ zondagse liturgie zoals we gewend zijn. In samenspraak met het pastorale team heeft onze Locatieraad besloten om deze overgang te maken, zodat we wekelijks de eucharistie kunnen vieren. Daarmee kunnen we de geloofsgemeenschap verder opbouwen en is er op zondagmorgen meer ruimte voor andersoortige samenkomsten.

Warme ontmoeting

De Startzaterdag op 7 september bleek een goede aftrap. De eerste belangstellenden meldden zich vanaf 18.00 uur voor soep en pannenkoeken in de Parochiezaal. Enkele vrijwilligers waren daarvoor in de keuken al flink in touw geweest. De eerste eucharistieviering zou in de tuin gehouden worden, maar het herfstachtige weer gooide wat dat betreft roet in het eten. Prachtige zang van Cantorij Oorsprong, een enthousiasmerende preek van pastor Roderick (‘Durf vooruit te kijken’) en een korte toespraak van locatieco√∂rdinator Tom Dirks (‘De zaterdag biedt ook mogelijkheden’).

 

 

 

 

 

Na de viering was er koffie en thee met heerlijke zelfgemaakte koek, taart en lekkernijen. Inge en Erna hadden zich flink uitgesloofd, met een resultaat om te smullen! Bij het kampvuur rook het heerlijk naar marshmellows en proefde je de gezelligheid. Ook door de warme sfeer met een hapje en een drankje in de Parochiezaal.

Heel Joseph Bakt!

Na de zomer presenteren we wekelijks bij de koffie graag zelfgemaakt ‘lekkers’: koek, cake, cupcakes, krentenwegge, suikerbrood… Leuk om te doen en te delen! Je kunt je opgeven via parochiezaal@stjoseph-olva.nl, met vermelding van je naam, telefoonnummer, eventueel voor welke zaterdag, het aantal personen en wat je gaat bakken. Voor informatie kun je contact opnemen met Inge Loots (06-22 33 35 65).

Soep op Zaterdag

Iedere eerste zaterdag van de maand is het mogelijk om elkaar voorafgaand aan de eucharistieviering te ontmoeten met soep en pannenkoeken. Gewoon een laagdrempelige inloop, vanaf 18.00 uur tot 18.45 uur. Voor een vrijwillige bijdrage staan de bekende blauwe potjes op tafel. Wil je helpen, dan kun je je aanmelden via parochiezaal@stjoseph-olva.nl. Informatie bij Gerda Froon (06-12 40 76 61).


Archief