Indringend verhaal+concert

Allerzielenvoorstelling in de St. JosephkerkEr klonken verhalen over mensen die belangrijk zijn in de verstillende voorstelling door Nobuts, Anne Christine Girardot, John Gruter en dominee Casper van Dorp.

Er zijn deze zondagmiddag in Allerzielen Allerheiligen Allerlevenden verhalen van overleden dierbaren verteld. Ook is voor ieder verhaal een kaars aangestoken. Voor tante Mien, Henk in het hospice, de kunstzinnige Anneke, de biologische moeder ver weg en oma met het harmonium. De vertelde verhalen waren ontroerend en herkenbaar dichtbij. De aanwezigen konden zelf een kaars aansteken voor mensen die belangrijk zijn. En de verhalen zijn met elkaar verbonden door prachtige muziek, een lach en een traan.

Allerzielen

Tot ieders verrassing is Allerzielen deze zondagmiddag op een niet-traditionele manier gevierd. Maar zeker niet minder intens. De aanwezigen vierden mee, voelden de verhalen dichtbij en brachten in stilte hun eigen herinneringen mee. Zo werd de traditie van onze kerk ook verbonden met die van andere christelijke kerken. Mede door de persoonlijke bijdragen van dominee Casper.


Archief