Kerkproeverij met OpfrisMis

kerkproeverij opfrismisHet is weer tijd voor een nieuwe OpfrisMis om het katholieke vieren beter te leren kennen. Een mooie manier om onze kerk te proeven!

De kerk proeven, kan dat? Op zondag 16 september nodigen we iedereen uit om de drempel van de kerk over te stappen en ‘onze kerk te proeven’. Onze geloofsgemeenschap sluit aan bij de landelijke Kerkproeverij! Je maakt dan kennis met de gemeenschap, onze manier van vieren en de rijkdom van de katholieke kerk.

Nodig iemand uit

Maar we hebben wel jouw hulp nodig: neem die zondag iemand mee naar de kerk. Een buur, een kennis, een vriend die niet (meer) naar de kerk gaat. En laat hem/haar zien waarom deze plek belangrijk voor je is, waarom je er inspiratie opdoet. Precies de bedoeling van Kerkproeverij.

We vieren dan de OpfrisMis, dus wordt alles ook nog eens haarfijn uitgelegd: wat betekenen de gebruiken, de rituelen, de woorden, de gebaren… De eucharistieviering met de Oecumenische Cantorij Oorsprong en een speciale  kinderwoorddienst begint zondag 16 september om 11.00 uur. Net als andere jaren is mediapriester Roderick Vonhögen de celebrant (voorganger).

Startzondag

En je valt helemaal met je neus in de boter, want we vieren ook de Startzondag. Dat betekent dat je aansluitend aan de OpfrisMis kennis kunt maken met de veelzijdigheid van onze geloofsgemeenschap, pastor Roderick persoonlijk kunt ontmoeten en met elkaar in gesprek kunt gaan. Je bent dan van harte welkom in de Parochiezaal St. Joseph bij een kop koffie, thee of limonade. Er zijn ook overheerlijke broodjes en voor de kinderen pannenkoeken!
Ook aan de kinderen is gedacht: je kunt je uitleven bij het tafeltennis, voetbalspel en de grote spellenkist. Of gewoon lekker chillen in de tuin.


Archief