Lichtmis met blasiuszegen

Maria LichtmisMaria Lichtmis wordt vrijdag gevierd met een lichtprocessie en eucharistieviering. Aansluitend kun je ook de blasiuszegen ontvangen.

Maria Lichtmis wordt veertig dagen na Kerstmis gevierd. Jezus wordt dan in de Tempel van Jeruzalem aan God opgedragen. In het evangelie van Lucas staat dat Maria en Jozef een zekere Simeon ontmoeten, die niet zou sterven voordat hij de Messias had gezien. Dit tafereel is afgebeeld in het glas-in-loodraam aan de achterkant van het priesterkoor. Vrijdag 2 februari wordt Maria Lichtmis gevierd.

Processie

De viering begint om 19.30 uur in de kerk, waarna de processie naar de Lourdesgrot achter de kerk trekt. De mensen die in de kerk blijven zitten, kunnen alles via de geluidsinstallatie volgen en meezingen.
Bij de Lourdesgrot worden eventueel meegenomen kaarsen van thuis en brandende waxinelichtjes gezegend. Daarna worden de kaarsen en lichtjes in processie meegenomen naar kerk om deze bij Maria te zetten.
Aansluitend volgt dan de eucharistieviering. Na het slotlied wordt de mogelijkheid geboden om de Blasiuszegen te ontvangen. Dit is een zegen ter voorkoming van keelziekten.


Archief