Ontbijt met crimineel tintje

john van den heuvel tijdens het zondagsontbijtAdemloos luisterden zo’n zeventig belangstellenden naar misdaadjournalist John van den Heuvel tijdens het ontbijt in Parochiezaal St. Joseph op 7 mei.

De journalist van De Telegraaf en bekend van RTL-tv was te gast bij het ZondagsOntbijt aan het begin van de Mariamaand en vertelde over zijn werk in de onderwereld, de gevaren en de steun die hij en zijn vrouw vinden in het geloof. Van den Heuvel vertelde over angstige momenten, bedreigingen en de behoefte om ‘de zweem van romantiek rond de maffia en motorbendes’ te ontmaskeren. “Motorclubs kunnen dan wel aardig met kankerpatiĆ«ntjes rondtoeren, maar bij iedere inval worden er weer granaatwerpers, grote hoeveelheden drugs en crimineel geld gevonden.”

Inspirerend

Van den Heuvel probeert met zijn werk de ellende van de georganiseerde misdaad bloot te leggen. En dat is niet zonder gevaar. “Ik geef me er maar aan over”, voegde zijn vrouw toe. “Ik leg het bij God en Maria neer. Meer kan ik niet doen.”
Het ZondagsOntbijt rond een inspirerend verhaal wordt regelmatig gehouden, aanvullend aan de traditionele vieringen in onze kerk. Ieder ZondagsOntbijt wordt afgesloten met een kort gebedsmoment rond het evangelie. Na de zomer wordt de serie vervolgd.


Archief