Ontbijt over hooggevoeligheid

Anika Morsink over hooggevoeligheidWat betekent het als een kind of volwassene hooggevoelig is? Is dat niet gewoon ADHD, ADD of autisme? Het ZondagsOntbijt gaf op die vragen antwoord!

‘Het is niet per sé ADHD, ook al is zo’n label makkelijk’, zei Anika Morsink. ‘Ongeveer 20 procent van de kinderen is hooggevoelig en dit aantal stijgt. Deze kinderen zijn vaak juist de meest sociale kinderen en maken keuzes op basis van hun gevoel/intuïtie.’ Anika Morsink, trainer, coach en parochiane, vertelde tijdens het ZondagsOntbijt over hooggevoeligheid, het (soms extreme) gedrag, wat je van deze mensen kunt leren, hoe je begrip kunt tonen, hoe je ze kunt beschermen en laten groeien op hun eigen wijze. Daarbij vertelde ze uit eigen ervaring.

Oefeningen

Tijdens het ontbijt liet Anika de aanwezigen ook twee kleine oefeningen doen, om eigen gevoeligheid te ervaren. Bij sommige deelnemers maakte dat enige emotie los. De lezing gaf herkenning en bood ook oplossingen, om kinderen en volwassenen de ruimte te gunnen rust te zoeken om even tot zichzelf te komen. De afsluiting met het gebedsmoment in de kerk gaf de eerste aanzet…

Informatie over hooggevoeligheid en trainingen voor de omgang via Anika’s eigen website en die van de Hallo, ik ben Gwen academie.

TwitterFacebookPinterestNUjijEmailMeer...

Archief