De geloofsgemeenschap St. Joseph maakt deel uit van de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort en omvat het gebied van Hooglanderveen en Vathorst. Wat vroeger een dorp was in een groen buitengebied met agrarische activiteiten, is nu een dorpskern omringd door een nieuwe stadswijk.

Samen, inwoners van dorp en stadswijk, geven we onze geloofsgemeenschap gestalte. Samen vieren en elkaar ontmoeten in de zoektocht naar God en een goed en zinvol leven.
In navolging van Christus wil ook onze geloofsgemeenschap uitnodigend en dienstbaar zijn, een plek zijn waar geen onderscheid is tussen arm en rijk, een plek ook waar je even op adem komt in het jachtige bestaan. De geloofsgemeenschap is een missionaire gemeenschap: we trekken er regelmatig op uit om klaar te staan voor de samenleving. De mensen van de geloofsgemeenschap St. Joseph Vathorst-Hooglanderveen werken met parochianen en wijkbewoners aan een warme samenleving, waar ruimte is voor vriendschap, troost, stilte, ontmoeting en traditie.

St. Joseph is een bloeiende gemeenschap waar jong, oud en nieuw met elkaar op weg gaan. Wekelijks, rond grote feesten en met vernieuwende initiatieven zoals Fietsen op Zondag, de Openluchtvieringen, het ZondagsOntbijt en de mobiele kaarsenhoek. Er is veel aandacht voor gezinnen, via de scholen en met de tweewekelijkse Kinderwoorddiensten tijdens de vieringen. En let eens op Sint Maarten, Palmpasen en Pasen; het verhaal van de traditie geven we graag door aan de nieuwe generatie. Van oudsher speelt Maria een belangrijke rol in onze gemeenschap: achter de kerk is een kleine Lourdesgrot en in mei en oktober zijn er Mariavieringen. En er is zorg voor anderen via Stel je voor…, de bloemengroet, het bezoekwerk en het kopje koffie na alle vieringen.

De St. Josephkerk is een monumentaal gebouw van rust en de geloofsgemeenschap functioneert als een plek waar je aandacht krijgt, maar ook geeft. Meer over onze geloofsgemeenschap vind je in het uitklapmenu.