De geloofsgemeenschap St. Joseph Vathorst-Hooglanderveen maakt deel uit van de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort.

Samen, inwoners van dorp en stadswijk, geven we onze geloofsgemeenschap gestalte. Samen vieren en elkaar ontmoeten in de zoektocht naar God. Onze geloofsgemeenschap wil uitnodigend en dienstbaar zijn, een plek zijn waar geen onderscheid is tussen arm en rijk, een plek ook waar je even op adem komt in het jachtige bestaan. We trekken er regelmatig op uit om klaar te staan voor de samenleving. De mensen van de geloofsgemeenschap St. Joseph Vathorst-Hooglanderveen werken met parochianen en wijkbewoners aan een warme samenleving, waar ruimte is voor vriendschap, troost, stilte, ontmoeting en traditie.

startzondag_2016_breed

St. Joseph is een bloeiende gemeenschap waar jong, oud en nieuw met elkaar op weg gaan. Wekelijks, rond grote feesten en met vernieuwende initiatieven zoals Fietsen op Zondag, de Openluchtvieringen, het ZondagsOntbijt en de mobiele kaarsenhoek. Er is veel aandacht voor gezinnen, via de scholen en met de tweewekelijkse Kinderwoorddiensten tijdens de vieringen. En let eens op Sint Maarten, Palmpasen, Pasen, Pinksteren en Kerstmis; het verhaal van de traditie geven we graag door aan de nieuwe generatie.
Van oudsher speelt Maria een belangrijke rol in onze gemeenschap: achter de kerk is een kleine Lourdesgrot, Maria Lichtmis wordt gevierd en in mei en oktober zijn er Mariavieringen.

De St. Josephkerk is een monumentaal gebouw van rust en de geloofsgemeenschap functioneert als een plek waar je aandacht krijgt, maar ook geeft.