Op het podium…

Alet Ambergen en Tess Boltjes van onze geloofsgemeenschap waren te gast bij de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente. In gesprek met burgemeester Boslius.

Omdat de gemeente graag alle inwoners van Amersfoort wil ontmoeten, wordt de receptie jaarlijks op een andere locatie gehouden. Nu viel Vathorst-Hooglanderveen deze eer te beurt. De burgemeester had een gesprek gepland met een aantal vertegenwoordigers uit Vathorst-Hooglanderveen om te praten over duurzaamheid, evenementen en de ontmoetingen van inwoners in onze wijken.

Voor de ontmoeting tussen Vathorst en Hooglanderveen waren wij uitgenodigd. Onze burgermeester gaf aan dat de komst van Vathorst een kans was voor de geloofsgemeenschap St. Joseph, immers in Vathorst en Hooglanderveen zijn veel -jonge- gezinnen komen wonen. Tess heeft verteld over hoe zij actief is binnen de kerk, ze vertelde over het bezoek aan de Voedselbank en de twee projecten voor mensen die een zwervend bestaan leiden in Amersfoort en Amsterdam. Mooi hoe onze geloofsgemeenschap niet alleen elkaar ontmoet, maar ook omziet naar andere mensen die dat nodig hebben.

De receptie werd gehouden in Hart van Vathorst, een gebouw met zorginstellingen, een kerk, een kindercentrum en het restaurant Bijzondere Gasten. Een medewerker van Bijzondere Gasten vertelde over wat er zoal gebeurt. De twee eigenaren van het Lakehouse in Vathorst vertelden over de duurzame woning die zij bouwen en op welke wijze iedereen kan bijdragen aan duurzaamheid. In de Laak wordt jaarlijks de intocht van Sinterklaas gehouden, een mooi initiatief van burgers, hetzelfde geldt voor de 11-bruggenschaatstocht en de Vathorstrun. Stuk voor stuk initiatieven die relatief klein begonnen zijn, maar nu bijna niet meer zijn weg te denken uit Vathorst-Hooglanderveen. Best wel bijzonder omdat Vathorst een relatief jonge wijk is.

Al met al een mooie bijeenkomst, goed om te zien dat Tess na afloop is benaderd door mensen die werken met daklozen en dat ze blij zijn dat wij als geloofsgemeenschap ook aandacht hebben voor daklozen.

Alet Ambergen


Archief