Een viering in de katholieke kerk. De een geniet van de typische rituelen en symbolen, de ander krijgt er gewoon geen vinger achter. Daarom is er de OpfrisMis: voor iedereen die wil horen waarom een viering in de katholieke kerk gevierd wordt zoals die nu is.

Welkom bij de OpfrisMis

OpfrisMis in de St. Josephkerk

De OpfrisMis blijkt in een behoefte te voorzien: aandachtig meevieren, met bijzondere reacties nadien uit het hele land! Want ook doorgewinterde kerkgangers willen wel eens weten wat alle rituelen en symbolen betekenen. Van de binnenkomst in de kerk tot het einde van een viering. En dan zijn er steeds meer mensen voor wie een viering op zondag gewoon hocus pocus is. Staan, zitten, buigen, knielen, gebaren… In de OpfrisMis komen veel van deze elementen aan bod.

Nieuwsgierig geworden?

Kom dan naar de OpfrisMis op zondag 16 september 2018 in de St. Josephkerk aan de Van Tuyllstraat in Hooglanderveen-Vathorst. Alles wat er gebeurt wordt toegelicht, in het kort door een commentator en in het liturgieboekje dat bij aanvang wordt uitgereikt. Voorganger is mediapriester Roderick Vonhögen, bekend van KRO-tv en Trideo. De OpfrisMis begint om 11.00 uur.
Ook is er een eigen KinderOpfrisMis voor basisschoolleerlingen. Dan krijg je in het kort uitgelegd wat de belangrijkste elementen van de eucharistieviering zijn.


Instructie                     Downloads                     Geluidsfragmenten                    Links                     Contact