Pinksteren: een groots feest

170604_pinksteren_evangeliePinksteren, het feest van de heilige Geest, staat een beetje in de schaduw van Kerstmis en Pasen. Juist daarom hebben we er een groots feest van gemaakt!

In een goed gevulde kerk was er een hoofdrol weggelegd voor de jonge generatie in onze gemeenschap. Van boekjesuitdelers, tot collectanten, van lector tot misdienaars, alle hulp die pastor Roderick Vonhögen kreeg was jonger dan 16 jaar. En daarnaast was er kinderwoorddienst en een samengesteld Pinksterkoor van jong en oud verzorgde de inspirerende zang tijdens de eucharistieviering in onze kerk.
170604 pinksteren kerk

Santiago

Pastor Roderick stond in zijn preek uitgebreid stil bij de betekenis van Pinksteren en koppelde dat aan zijn ervaringen 170604 pinksterzegen kleintijdens de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, die hij net met succes afgerond had. En, zoals het hoort met Pinksteren, gingen aan het eind van de viering de deuren open en trokken de aanwezigen naar de Hoi-berg om daar de pinksterzegen te ontvangen. Om zo het grote nieuws verder te verspreiden!


Archief