Avond van het Trappistenbier

Bier wordt ook door monniken gebrouwen. Tijdens de Avond van het Trappistenbier kun je kennismaken met de geschiedenis en de smaak van het echte kloosterbier.

Biersommelier Peter van den Hurk onthult op zaterdag 26 mei de geheimen van het trappistenbier. Waarom wordt het in kloosters gebrouwen, waarom is het niet overal verkrijgbaar, welke smaken zijn er te ontdekken en waar let je op als je van echt bier wilt genieten? Van den Hurk was jarenlang voorzitter van het Bier Keurmeesters Gilde en kent de ins en outs van het trappistenbier. Tijdens de avond krijgen de deelnemers de kans om kennis te maken met zeven trappistenbieren uit de eeuwenoude kloostertraditie. De Avond van het Trappistenbier is niet alleen bedoeld voor bierdrinkers, maar juist voor iedereen die meer van de traditie en de combinatie met het nu wil ontdekken!

De Avond van het Trappistenbier wordt zaterdag 26 mei om 20.00 uur gehouden in de Parochiezaal St. Joseph aan de Van Tuyllstraat in Hooglanderveen. Deelname is een kleine bijdrage van 7,50 euro.

Meer over het programma van het jubileum lees je hier.


Archief