Wereldlichtjesdag als troost

wereldlichtjes_2013_aOp Wereldlichtjesdag worden op zondag 9 december over de hele wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Ook dit jaar in Hooglanderveen en Vathorst.

Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. Wereldlichtjesdag wordt op zondag 9 december gehouden.

Bij het Monument voor Overleden Kinderen op de begraafplaats achter de St. Josephkerk in Hooglanderveen-Vathorst wordt ruimte gemaakt om een kaarsje op te steken en te luisteren naar troostende muziek*. Zo zijn we verbonden met het licht dat op die tijd voor alle overleden kinderen de wereld rond gaat.

Welkom

Even voor 19.00 uur wandelen de aanwezigen met lichtjes naar het monument, waar om 19.00 uur de eerste kaarsjes aangestoken worden, het gedicht bij Wereldlichtjesdag wordt gelezen en verstillend gitaarspel klinkt. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting, troost en uitwisseling in Parochiezaal St. Joseph.

*bij regenachtig weer ben je welkom in Parochiezaal St. Joseph om een kaarsje op te steken, troost te zoeken en je verbondenheid te tonen.


Archief