Een echt zalig Pasen!

pasen_kaarsjes_2017We hebben uitgebreid Pasen gevierd. Met de Paastuin en een feestelijke viering, waarin ook pastor Roderick ‘gezegend’ uitgezwaaid is voor zijn pelgrimstocht.

Op paaszaterdag is een uur ingeruimd voor de Paastuin achter de kerk, met een kleine kinderboerderij, een speurtocht rond het verhaal van Jezus, kinderen konden paaskaarsen maken, er zijn honderden porties poffertjes gebakken en de film Pasen met de Zandtovenaar is vertoond. En pastoor Tuan reikte de prijzen uit van de Paaspuzzeltocht die in Hooglanderveen en Vathorst gehouden werd. Een tafel vol, beschikbaar gesteld door 24 ondernemers in de wijken!

paastuin_speurtocht_2017 paastuin_paaskaarsen_2017 paastuin_konijnen_2017

paastuin_poffertjes_2017 paastuin_zandtovenaar_2017 paastuin_uitreiking_2017

Tijdens de viering van Pasen in een bomvolle kerk hebben de 50 kinderen in de Kinderwoorddienst allemaal een Jacobsschelp gemaakt. De schelp herinnert aan de doop en is een teken van de pelgrims. De kinderen nemen zo de de boodschap van Pasen mee. Ze maakten voor pastor Roderick een extra grote Jacobsschelp. Pastor Roderick gaat tot Pinksteren op voettocht naar Santiago de Compostela. Op Pinksterzondag wordt hij in onze kerk weer welkom geheten en doet hij zijn verhaal. En na de viering afgelopen zondag was het natuurlijk tijd om naar paaseieren te zoeken!

pasen_kinderwoorddienst_roderick_2017  pasen_eierenzoeken_2017


Archief