Jong in het klooster

Begin je dag eens op een ándere manier. Dat kan tijdens het Zondags Ontbijt met deze keer als tafelgast Myrthe Knip. Ze komt alles vertellen over haar lange verblijf in Taizé.

Een tijd lang verblijven in een klooster. Als jonge meid. Ga er maar aanstaan: een maand lang actief meebewegen in het kloosterritme, tussen de broeders en pelgrims. Myrthe (21) maakte dit voorjaar die keuze. De Amersfoortse verbleef vier weken in het Franse Taizé, om er de handen uit de mouwen te steken. En verdieping te zoeken.

Tijdens het Zondags Ontbijt vertelt Myrthe wat deze weken haar gebracht hebben. Weg uit de eigen bubbel van vrienden en familie, en kennismaken met de perspectieven van anderen, ook uit andere landen. Is ze met een frisse blik en nieuwe inzichten weer thuisgekomen, zoals gehoopt?

Het Zondags Ontbijt wordt 22 september om 10.00 uur gehouden in onze Parochiezaal St. Joseph. Er is voor de kinderen een spellentafel. De toegang is gratis, een vrije gift voor het ontbijt is fijn. Om 11.00 uur sluiten we af met een korte meditatie in Taizé-stijl.