Feestelijk weekend rond Jozef

Voor het eerst sinds drie jaar konden we met onze vrijwilligers weer de Josephdag vieren. Na twee coronajaren werd het een feestelijk weekend met de viering op zaterdag en de samenkomsten op zondag.

De eigenlijke feestdag van de heilige Jozef, patroon van onze kerk, is ingevuld met een mooie eucharistieviering, waarin een van onze tieners het Heilig Vormsel mocht ontvangen. Zij kon er in februari niet bij zijn, toen de andere tieners hun Vormsel deden. Daarmee kreeg deze feestdag extra glans, ook door de kleurrijke kinderwoorddienst. De kinderen werken aan een paaskaars rond de zeven werken van barmhartigheid. Dit weekend was het thema ‘onderdak geven aan vluchtelingen’, creatief ingevuld met het versieren van twee vogelhuisjes.

Zondag trokken de deelnemers aan Wandelen op Zondag naar ’t Hammetje en sloten zich na 1.5 uur aan bij de vrijwilligers die zich al verzameld hadden in Parochiezaal St. Joseph. Een gezellige samenkomst, met een deel van onze grote groep vrijwilligers. Locatieco√∂rdinator Tom Dirks dankte hen voor hun onophoudelijke inzet in de afgelopen coronajaren en lichtte kort de nieuwe plannen toe. Zijn toespraak is hier nog te lezen.