Gestolen beeldjes terug

Het was je misschien nog niet opgevallen, maar de schrik was groot, sommige kinderen waren intens verdrietig. Eind december is Janneke gestolen uit de pastorietuin van de St. Josephkerk. En twee weken geleden bleek ook Jip niet bestand tegen moedwillig vandalisme en was ook verdwenen.

De beeldjes waren een toepasselijk geschenk bij de opening van de Parochiezaal in 2016. De bouwcommissie had voor Jip en Janneke gekozen, vanwege de aandacht voor kinderen en gezinnen in de St. Josephkerk. Voor de vele kinderen waren de beeldjes een fijn gezelschap bij de activiteiten in de tuin. En nu bleken ze gewoon gestolen! Zouden we de beide kinderen ooit terug zien of zouden de beelden te vervangen zijn? Die vragen hield de bouwcommissie en de Locatieraad de afgelopen weken bezig.

Maar afgelopen week werd ons secretariaat gebeld door een mevrouw, die beide beeldjes gekocht had en op internet ontdekte dat ze uit onze tuin waren gestolen. ‘Dan horen ze niet bij mij, maar bij jullie kerk’, was het enige dat ze erover kwijt wilde. Dus zijn Jip en Janneke vrijwel ongeschonden terug! Ze zijn nu nog even uit logeren, maar we hopen ze binnenkort veilig terug te plaatsen op het muurtje bij onze tuin. Vanwege de eerdere aangifte heeft de Locatieraad de politie ook ingelicht over de terugkeer…