Op weg naar Pasen

Veertig dagen lang leven we naar Pasen toe. In de Kinderwoorddienst in de St. Josephkerk staat in deze Veertigdagentijd het kruis centraal: met de kinderen zijn we op weg naar het Paasfeest.

Met de kinderen op weg naar PasenVoor veel mensen is dit een tijd van vasten om ruimte te maken voor God. Aan een groot kruis hangen we een slinger met daaraan wekelijkse themavlaggetjes. Maar ook kaartjes om jouw voornemen op te schrijven: wat kan jij deze periode doen om dichter bij God te komen? Als je niet naar de kerk kunt komen, kan je ook jouw voornemen naar de kerk sturen (secretariaat@stjoseph-olva.nl).

Wat gaan we doen?

Komende zaterdagavond om 19.00 uur gaan we het met de kinderen hebben over Jezus in de woestijn. Hij zocht de stilte van de woestijn op om daar veertig dagen te vasten om klaar te zijn voor Zijn taak aan het kruis. We gaan hier een filmpje over bekijken en we bedenken hoe wij het deze week ook stil kunnen maken. Kom je ook naar de kinderwoorddienst in de St. Josephkerk? De GospelKidz zijn er ook en zingen bij de viering.

De volgende zaterdagen gaan we het hebben over Luisteren naar Jezus, Eerbied in Gods huis, Blijf zoeken naar Jezus en Nieuw leven bij Jezus.