KISI-musical in DOK12

Op uitnodiging van onze geloofsgemeenschap heeft KISI – God’s singing kids afgelopen woensdag de musical ‘Joris en de draak – Op hoop van zegen’ gespeeld in basisschool DOK12 in Vathorst.

KISI-musical op groot schaakbord

‘Joris en de draak’ is een korte musical rond het thema van afstand houden in coronatijd. KISI biedt de musical aan als hart onder de riem in coronatijd. KISI is een katholiek musicalinitiatief en biedt kinderen de gelegenheid hun theatertalenten te ontwikkelen. Het verhaal speelt op een levensgroot schaakbord, waarmee de onderlinge 1.5 meter afstand als spelelement wordt gebruikt. De musical is een sprookje geïnspireerd op de legende rond Joris en de draak. En dat past natuurlijk goed bij Amersfoort: Joris is de stadspatroon.

In de musical wordt de vraag gesteld of je met een houten zwaard de wereld kunt redden. Wèl als je jong bent en Joris heet. Maar wat als je een jonge koningin bent, Anna heet, en er plotseling een briesende draak op het schaaktoneel verschijnt? Dan is het… ‘op hoop van zegen’! De voorstellingen leverden de kinderen flink wat stof tot nadenken op.

Oorspronkelijk zou de musical ook in de kerk te zien zijn, maar dat was vanwege de strengere coronamaatregelen niet meer mogelijk. Hopelijk volgt er in het voorjaar een tweede kans.