Klusgroep actief tijdens crisis

Er wordt in deze periode van de coronacrisis flink geklust in en rond de kerk. Omdat er geen vieringen zijn, met uitzondering van de zondagse online-eucharistievieringen en een incidentele uitvaart, kan het gebouw nu onder handen genomen worden.


Zo heeft een aantal vrijwilligers het initiatief genomen om de werkhandschoen op te pakken. Zij maken de kerkruimte grondig schoon, voeren kleine reparaties uit en maken alvast ruimte voor verschillende aanpassingen. Het is de bedoeling dat er de komende weken een vaste installatie komt voor de online-vieringen voor de parochies Onze Lieve Vrouw van Amersfoort en de HH Martha & Maria. Daarnaast leeft het plan om de kerk met enkele aanpassingen dagelijks toegankelijk te maken voor een kaarsje, stil gebed of een pastoraal gesprek.

In de komende periode worden ook de onderhoudsplannen voor het dak in gang gezet. Het wachten is nog op enkele instanties voor de benodigde toestemming en vergunning. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden een extra opslagruimte te bouwen naast de kerk.