Over Palmpasen en Pasen

Ieder jaar maken de kinderen met Palmpasen mooie palmpaasjes en gaan dan in een optocht langs het zorgcentrum. Dit jaar kan dit natuurlijk niet vanwege corona. Daarom gaan we dit keer een palmpaaskruis tekenen en kleuren.

Palmpasen met tekeningen
Palmpaastekeningen als alternatief voor de palmpaasjes

Kom je zaterdag 27 maart om 19.00 uur naar de kinderwoorddienst, dan kunnen we met alle tekeningen een hele slinger maken voor de bewoners van het zorgcentrum St. Joseph. Doe je mee? Thuis een palmpaaskruis inkleuren? Dat kan, je vindt de kleurplaat hier. Je kunt de tekening dan voor zaterdagavond 19.00 uur in de stenen brievenbus van de kerk doen.

Tijdens de euchristieviering met de GospelKidz worden ook de nieuwe palmtakjes gezegend. Deze krijgen de aanwezigen uitgereikt en zijn de komende Goede Week verkrijgbaar in de Mariakapel van onze kerk.

Goede Vrijdag

In de Goede Week gedenken we het Laatse Avondmaal (op Witte Donderdag is er een viering in de St. Martinuskerk) en op Goede Vrijdag 2 april het stervensuur van Jezus aan het kruis. Daarvoor komen we samen in een Kruiswegmeditatie, om 15.00 uur in onze kerk.

Pasen

Het grote Paasfeest vieren we op zondag 4 april om 11.00 uur in onze kerk. Er is een speciale viering voor kinderen in de parochiezaal en kerktuin, voor volwassenen in de kerk. En na de viering gaan we paaseieren zoeken in het bos van de kerk.

Inschrijven voor de vieringen kan via inschrijven.stjoseph-olva.nl.