Corona: delen gaat door

Het was een vreemde Sint-Maarten dit jaar. Voor het eerst sinds lange tijd een avond zonder lampionoptocht en zonder vrolijke viering in de kerk. Vanwege corona riep de Veiligheidsregio Utrecht kinderen en ouders om het feest thuis te vieren.

Maar dan moet er thuis wel wat te vieren zijn. In deze coronacrisis horen we verhalen van de Voedselbank dat het aantal klanten toeneemt, ook in Amersfoort. En dus is het van groot belang dat we als kerk blijven delen met elkaar, in de geest van Sint Maarten. Daarom ging woensdagavond de inzameling van houdbare lekkernijen en klein speelgoed wel door.

Op het kerkplein brandde een hartverwarmend vuurtje, Sint Maarten stond klaar om gulle gevers te ontvangen. En met resultaat: maar liefst tien bananendozen en vier grote tassen vol konden naar de Voedselbank gebracht worden. Tientallen ouders met kinderen kwamen met hun lampion naar de kerk om een donatie te doen.
Een voorbijganger kwam vragen wat er te doen was en na het horen van het verhaal van delen in coronatijd ging ze met een goed gemoed de avond in. ‘Wat word ik hier blij van, wat mooi dat jullie dit doen!’.