Van carnaval naar Pasen

Het is carnaval en dat gaan we vieren in onze St. Josephkerk. De vrolijke carnavalsmis begint zaterdag 18 februari om 19.30 uur en hoe leuk is het als je verkleed naar de kerk komt.

In het Bijbelverhaal vertelt Jezus dat we onze vijanden moeten liefhebben. Dat is moeilijk en dat kunnen we alleen samen met Jezus. Als wij net zo proberen lief te hebben als Jezus dan wordt de wereld beter en mooier. Net zoals dat met een feest als carnaval wordt. In de Kinderwoorddienst gaan de kinderen maskers maken. En wie er ook achter het masker verstopt zit: het zijn natuurlijk allemaal vrienden!

En volgende week start de Veertigdagentijd op weg naar Pasen! Iedere zaterdag is er dan om 19.00 uur een viering mét Kinderwoorddienst in de St. Josephkerk. Aan de hand van de bijbelverhalen leren we Jezus steeds beter kennen en komen we steeds dichter bij dit grote feest. Ga je mee op weg?

Zondags Ontbijt over aardbeving en gevluchte moeders

Eens in de maand kun je aanschuiven bij een gratis ontbijt in Parochiezaal St. Joseph. Een ontspannen manier om de zondag te beginnen en volgende week is Luis Vergara te gast. Luis is betrokken bij Vastenactie en komt vertellen over hun inzet in het aardbevingsgebied. Maar ook over de projecten in Zuid-Soedan, waar moeders moeten vluchten voor geweld en oorlog. Zij kunnen met onze hulp toch zorgen voor hun kinderen.

Het Zondags Ontbijt begint op 26 februari om 10.00 uur in Parochiezaal St. Joseph en voor de kinderen is er een eigen spellentafel.