Voorbereiding EHC uitgesteld

Even leek het erop dat de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie gewoon door zou kunnen gaan. Maar ook dit jaar gooit corona roet in het eten. Het feest is opnieuw uitgesteld.

Voorbereiding Eerste Communie uitgesteld‘Zolang de maatregelen rondom de buitenschoolse opvang en verenigingen niet versoepelen, kunnen ook wij niet met de kinderen samenkomen.’ Dat zegt Edith Vos, als pastor betrokken bij de werkgroepen, in Mirakel. ‘Ook op de scholen zijn de regels streng, de kinderen blijven in de bubbel van hun eigen klas.’ Omdat de kinderen op verschillende scholen zitten, is een voorbereiding met alle kinderen samen moeilijk.

De werkgroepen van onze parochie hopen dat de coronamaatregelen versoepeld worden, als het weer in mei beter wordt. Dan kan de voorbereiding alsnog beginnen. De viering in onze St. Josephkerk stond gepland op zondag 30 mei. ‘Het idee is nu om dan te starten met de eerste les’, geven Betty en Remco van onze Werkgroep EHC aan. ‘Een dan in een strak tempo door te stromen met een wekelijkse les’. De twee communievieringen kunnen dan in het weekend van 10 en 11 juli gehouden worden.

Ook vorig jaar ondervond de viering van de Eerste Communie last van de coronamaatregelen. Uiteindelijk zijn er toen in onze kerk twee vieringen voor de dertien kinderen gehouden.

Informatie over de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie bij de werkgroep.