Concert voor arbeiders Qatar

De stadions voor het WK in Qatar zijn gebouwd door arbeiders die uitgebuit zijn. Veel arbeiders zijn omgekomen door erbarmelijke werkomstandigheden. Hun families blijven achter met restschulden. Uit protest tegen deze misstanden hebben vele mensen besloten niet naar het WK te kijken. Een krachtig signaal richting sponsors en verantwoordelijken. Nóg krachtiger is het om mee te doen aan een positieve actie voor de families van omgekomen arbeiders.

Misstanden rond WK QatarTijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal worden er in Brandpunt Amersfoort drie benefietconcerten gehouden. De opbrengst komt ten goede aan de nabestaanden van de slachtoffers van het WK in Qatar. Er is muziek te horen, maar je kunt ook luisteren naar verhalen van mensen die zelf te maken hebben gehad met onrecht. Zo komt de initiatiefnemer van een crowdfunding voor boer Gaziur (uit het vijfluik in Trouw) spreken, maar ook iemand die zelf in het Midden-Oosten heeft gewerkt.

De concerten worden gehouden op 21 november (17.00 uur), 25 november (17.00 uur) en 29 november (16.00 uur) in Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101, 3823 EG Amersfoort. Kom luisteren en doneer jouw bijdrage. Nadien is er eten.

Maar misschien wil je ook iets doen, bijvoorbeeld koken/bakken voor de verkoop… Helpende handen en goede ideëen om van deze concerten een succes te maken zijn welkom! Neem daarvoor contact op met Esther Ocheng-Grünbauer.