Elke zondag voor de kinderen

De jongste parochianen maken iedere zondagmorgen op een laagdrempelige manier kennis met het evangelieverhaal. Pastor Roderick Vonhögen heeft daarvoor het ‘kinderkwartier’ geïntroduceerd, om het verhaal van Jezus dichterbij te brengen.

Waar een ‘gewone’ viering met het openingslied en een welkom door de pastor begint, moeten de aanwezigen in de St. Josephkerk nog even wachten. Want eerst gaat alle aandacht naar de kinderen in de kerk en online. Samen met zijn pluche vrienden zoals Donkey, Tim en Kril staat de pastor eerst even stil bij het bijbelverhaal van de zondag. Daarvoor liggen voorin de kerk de plofkussens klaar en staat de onlinecamera op de trappen van het priesterkoor gericht.

Daarna kunnen de kinderen mee naar de kinderwoorddienst of naar hun ouder(s) in de kerk en start de eucharistieviering. Omdat ook de volwassenen al wat meegekregen hebben over de betekenis van het Evangelie van de zondag, valt de ‘gewone’ preek wat korter uit.
Aanmelden voor de vieringen op zondagmorgen om 09.00 uur in de St. Josephkerk is niet nodig. Er kunnen 75 parochianen meevieren. Wil je zeker zijn van een zitplaats dan is inschrijven wel mogelijk.