Kerk bijna ‘corona-proof’

Het parochiebestuur en pastoraal team hebben besloten dat de kerken van de samenwerkende parochies tot 1 juli dicht blijven en daarna opengesteld kunnen worden voor vieringen.

Een van de voorwaarden is dat er met een zogenaamd protocol gewerkt wordt, waarin duidelijk gemaakt wordt hoe we iedereen weer in kerk kunnen ontvangen. Leidend daarbij zijn de maatregelen van het RIVM en de aanwijzingen van ons bisdom. Inmiddels heeft de Locatieraad een protocolvoorstel voor de kerk en de Parochiezaal ingediend bij het parochiebestuur.

In de kerk wordt er nu hard gewerkt om de ruimte klaar te maken voor het 1,5-meter-vieren. We hopen daarmee binnen de RIVM-richtlijnen met 47 tot 75 parochianen op gepaste afstand de Eucharistie te kunnen vieren. En als het fijn weer wordt, kunnen we zelfs in de tuin koffie drinken! Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan bieden we je na 1 juli ook de mogelijkheid om online mee te vieren.

Hoe het verder voor kerkgangers gaat verlopen, wordt komende weken duidelijk. Over de aanmelding om mee te vieren hopen we je ook zo snel mogelijk te informeren. Wij zien er in ieder geval naar uit om jullie weer te ontmoeten!