Mariavieringen in mei

In de Mariamaand mei is er iedere zaterdagavond een online Mariaviering vanuit onze kerk. De eerste viering met hulpbisschop Herman Woorts is ter ere van Onze Lieve Vrouw van Lourdes.

Tijdens de viering nodigt mgr. Woorts de kijkers uit om in gebed verbonden te zijn met de grot van Massabielle. Het slot van de viering is een bijzondere lichtceremonie om vanuit huis aan mee te doen. Dit kan door voor de viering een kaars te adopteren, voor iemand die u aan Maria wilt toevertrouwen of voor een bijzondere intentie. Deze kaarsjes worden tijdens de viering aangestoken aan het licht van de Paaskaars.

De viering begint om 19.00 uur en is te volgen via deze website en op Facebook. Het is de eerste van een serie van vijf Mariavieringen in de meimaand. Elke zaterdag staat een andere Mariabedevaartsplek centraal. Na Lourdes zijn dat Kevelaer, Banneux, Guadeloupe en Fatima.

Kaars adopteren

Een kaars adopteren kan door een envelop met uw naam, de intentie en een gift in de brievenbus van onze pastorie in Hooglanderveen te deponeren. Het is ook mogelijk om een email te sturen naar info@rkeemland.nl onder vermelding van ‘Kaars Mariaviering’, uw naam en intentie. Een gift overmaken kan via RKcollecte.nl (richtbedrag vanaf 5 euro). Met de giften is het mogelijk om dit initiatief voort te zetten en voor dit doel een Mariakapel in te richten.