Toch Wereldlichtjesdag

WereldLichtjesdag wordt jaarlijks op de tweede zondag van december gehouden. Jong en oud staan samen stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Er worden kaarsjes gebrand, er klinkt troostende muziek, woorden en gedichten.

Wereldwijd worden er dan om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand. Dat betekent dat ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. Ieder jaar is er bij het monument voor overleden kinderen op de begraafplaats achter de St. Josephkerk in Hooglanderveen een samenkomst. Maar vanwege de coronamaatregelen zal Wereldlichtjesdag er dit jaar anders uitzien.

Na de ochtendviering op zondag 13 december wordt er vanuit de St. Josephkerk een lichtje en een bloemetje naar het monumentje gebracht, als teken van verbondenheid en troost. De begraafplaats is vervolgens de gehele dag open om je bij dit licht aan te sluiten. Ook is het mogelijk om tussen 18.45 en 19.15 uur naar het monumentje te komen en een eigen kaarsje mee te nemen of op een andere manier even stil te staan bij overleden kinderen. Enkele vrijwilligers zullen dan aanwezig zijn voor een woord van troost of aandacht op 1.5 meter afstand.

Download hier het gedicht bij deze Wereldlichtjesdag. Of steek online een kaarsje op.